MEER LEZEN
Naverkoop Ondersteuning

Word lid van de Ford Trucks-familie en profiteer van snelle, betrouwbare service en onderhoud om de prestaties en doorverkoopwaarde van uw voertuig te beschermen. Ford Trucks experts kennen uw voertuig door en door. Dankzij hun professionele, erkende onderhoud is uw voertuig veilig en gedekt door de garantie, tot en met het laatste reserveonderdeel. Van de productielijn in de fabriek tot het onderhoud na de verkoop, Ford Trucks staat u bij in elke fase van het proces.

Periodiek onderhoud

Het verwaarlozen van de onderhoudsvereisten van uw voertuig kan leiden tot schade, verminderde prestaties en hogere reparatiekosten. Houd uw kilometerstand en motorurenteller in de gaten, en profiteer van het Ford Trucks aanbod voor gegarandeerde service en vervanging. 

Zorg ervoor dat uw voertuig regelmatig wordt onderhouden. 
Voorkom dat kleine problemen uitgroeien tot kostbare problemen, bescherm uzelf en uw vrachtwagen. Maak optimaal gebruik van uw garantie en bescherm de doorverkoopwaarde van uw vrachtwagen.

Ford Trucks Periodieke Onderhoudsstrategie

Er zijn twee soorten periodieke onderhoudsopties die betrekking hebben op Ford Trucks van modeljaar 2016.

 • Smart Engine Onderhoud
 • Standaard Mechanisch Onderhoud
Smart Engine Maintenance gebruikt de gegevens die door de sensoren van uw auto worden verzameld om de leeftijd van de motorolie in het motorstuurapparaat (ECU) te berekenen. Het systeem waarschuwt u wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt van uw motor. 

Standaard Mechanisch Onderhoud biedt periodiek onderhoud op basis van het aantal gereden kilometers, de motorurenteller of de gebruiksduur van uw voertuig (afhankelijk van wat eerst wordt bereikt).  

De mechanische onderhoudsintervallen mogen de hieronder vermelde periodes niet overschrijden. Dit is om u en uw voertuig te beschermen en om de doorverkoopwaarde te behouden. 

Fordt Trucks voor 2016 MY
Trekkers en vrachtwagens - *60.000 KM / 1 jaar (* wat het eerst wordt bereikt) 
Construction serie  - *30.000 KM/750 motorwerkuren/1 jaar (* wat het eerst wordt bereikt ) 

Voor 2016 MY Ford Trucks 
Trekkers en vrachtwagens - *120.000 KM / 1 jaar (* wat het eerst wordt bereikt) 
Construction serie  - *60.000 KM/2250 motorwerkuren/1 jaar (* wat het eerst wordt bereikt ) 

Dingen om op te letten bij het gebruik van uw Ford Trucks voertuig 

Lucht en olie filters  
 • Raadpleeg voor de vervangingsperioden van primaire filters altijd de garantie- en onderhoudshandleiding.
 • Gebruik alleen olie- en luchtfilters die door Ford zijn goedgekeurd.

Olie bijvullen 
 • Voeg pas olie toe als het oliepeil tot onder de min. markering is gedaald.
 • Voeg niet te veel olie toe en zorg ervoor dat het oliepeil niet boven de max. markering komt.
 • Voeg olie toe wanneer de oliepeilindicator oplicht.

Motor 
 • Controleer of uw vrachtwagen een veiligheidssysteem heeft dat de startmotor stopt wanneer de vrachtwagen in een versnelling staat.
 • Volg de instructies in de handleiding over het starten van de motor.
 • Na het starten van de vrachtwagen mag u de motor niet laten draaien totdat de oliedruk is gestegen.
 • Voor de beste tractie moet u ervoor zorgen dat u met uw voertuig binnen de groene zone van de toerenteller rijdt (1050-1600 RPM).
 • Laat de motor, voordat u hem afzet, ongeveer een minuut stationair draaien om er te voor zorgen dat de turbolader goed geolied is.
 • Probeer bij voertuigen met automatische transmissie zo veel mogelijk in de automatische stand te rijden.

Brandstofinspuitpomp
 • Zorg ervoor dat de instellingen van de brandstofinspuitpomp van uw voertuig door de fabriek zijn ingesteld en verzegeld.
 • Sta niemand toe deze te wijzigen of te vervangen, behalve erkende Ford Trucks service-experts.

Remmen 
 • Laat elke dag de vloeistof uit de luchttanks

Differentieelslot
 • Neem contact op met uw servicecentrum als het differentieelslot van uw vrachtwagen niet is ingeschakeld en de lampjes voor het differentieelslot branden.
 • Gebruik het differentieelslot niet bij snelheden boven 20 km/h.

Differentieelolie verversen  
 • Voordat u de cabine kantelt, moet u ervoor zorgen dat de handrem is aangetrokken, dat het voertuig in neutraal staat en dat de motorkap van het voertuig open is.

Brandstof
 • De motor van uw voertuig is ontworpen om te werken met EURO DIESEL van EN590-kwaliteit. Het gebruik van goedkopere brandstof kan de motor en de onderdelen beschadigen. Bovendien verkort het gebruik van goedkopere brandstof de levensduur van onze motoren. Om brandstofproblemen te voorkomen, dient u EN590-kwaliteit EURO DIESEL te gebruiken.

AdBlue
 • Ford Trucks met Euro 5 en Euro 6 emissiewaarden hebben een SCR-systeem. Gebruik bij het vullen alleen AdBlue die voldoet aan de DIN 70070 / ISO 22241-1 normen. Voeg geen andere chemicaliën toe aan de AdBlue unit of tank.

Opmerking: Voor alle reparaties, onderhoud, service of vervanging van onderdelen raden wij u aan een bezoek te brengen aan een van onze uitgebreide netwerken van officiële servicevestigingen die gebruik maken van originele Ford-onderdelen en service.
Dienst na verkoop
Maintenance Truck
Maintenance Truck
On-Site Maintenance
On-Site Maintenance
Roadside Assistance
Roadside Assistance
Maintenance Packages
Maintenance Packages
Warranty
Warranty
Manuals
Manuals
No Result
SEARCH